dvergschnauzer valp

Valpekull i vente

Salt pepper dvergschnauzer tispevalp tilgjengelig

Vi har og en ung salt og pepper tispe tilgjengelig,

hun er stueren, kommer når man kaller, går fint i bånd, osv

Oppdatert 6 juli 08

Hvis du er interessert, send en e-post til hilde@hildehund.com hvor du forteller litt om deg selv. Elementer du bør legge vekt på er eventuelt tidligere hundehold, hvor mange familiemedlemmer, alder på barn, turmuligheter der du bor, hvordan du har tenkt å ordne den første tiden med valp i hus, samt hvor lenge valpen skal være hjemme alene til dagen.

 

Før du kjøper valp

Bruk tid før du anskaffer deg hund. Det er viktig at du finner den rasen som passer for deg. Ønsker du deg en tøff, pålitelig hund i praktisk format, så er dvergschnauzeren det rette. Det å anskaffe hund innebærer en stor forandring av hverdagen og det må ikke være en impulsiv handling.

Sjekk opp ulike oppdrettere, oppsøk gjerne hundeutstillinger og snakk med eiere av ønsket rase.
Undersøk hvilke sykdommer den rasen du ønsker deg er disponert for. Still krav om at foreldredyrene skal være HD-rønket og/eller øyenlyst og fri hvis rasen har problemer med Hofteledds Dysplasi eller PRA/Katarakt.

Besøk oppdretteren før du bestiller hund og se om du liker foreldredyrene. Innen samme rase kan temperament og egenskaper variere stort, derfor er det viktig å møte valpens opphav. Hvordan valpen vokser opp er også viktig, fordi grunnlaget for valpens personlighet blir formet før den blir levert.

Les om hundehold, om rasens særtrekk og tenk over en gang til om du har funnet rasen som passer for deg - husk at dette er en avgjørelse som kommer til å påvirke de neste 10-15 år av ditt liv.
Avisannonser som reklamerer med at valpene har stamtavle er som oftest userise - det er en selvfølge at valper som er av en påstått rase har stamtavle!
Når dette er gjort og du er sikker på at du skal gjennomføre anskaffelsen, kan du begynner å glede deg. Når valpen kommer i hus, vil et nytt og mer innholdsrikt kappittel av livet ditt begynne.

Sammen med valpen skal du få med:
* Kjøpekontrakt
* Vaksinasjonsattest
* Veterinærattest
* Matliste